Kezdőlap Általános leírás Beépítés, minőség, NMÉ engedély Kereskedelem Kiöntőmassza Értékesítés, megrendelés Referenciák, beépítési fotók Archívum
magyar közút - emi

Dunaflex(P)
Dunalfex (P)

Dunaflex(F)
Dunaflex (F)
Felhasználási területek

A Dunaflex és a Dunaflex R szalagok felhasználásával az utak és az útjavítások élettartama jelentősen meghosszabbodik.

A Dunaflex szalagok elsődleges beépítési módja a függőleges beépítés, ahol az egymáshoz csatlakozó felületek tömítését, szigetelését végzi úgy, hogy a keletkezett rést eltömíti. Főbb felhasználási területek:
  • egymás mellé fektetett aszfalt sávok hosszanti csatlakozásai
  • úti műtárgyak (csatornafedél, lefolyó, stb.) kerületénél a vízmentes aszfaltcsatlakozás biztosítása
  • járdaszegélyek és az aszfaltburkolat csatlakozásának tömítése

dunaflex dunaflex

A Dunaflex R javítószalag vízszintes alkalmazásával az aszfaltfelület felszínén akadályozható meg a víz bejutása az útszerkezetbe:
  • repedések lefedése
  • kátyúzáskor a hideg és meleg aszfaltréteg csatlakozása

dunaflex dunaflex

Felhasználási területek:
útépítés, útjavítás, kátyúzás, repedés javítás, aszfaltút építés

Ajánlatkérés


Hazai fejlesztés, magyar termék!

Dunaflex szalagok fejlesztése

Az ISOLA Bp.-i Fedéllemezgyár Kft 2003-ban kezdte meg az útépítési dilatációs anyagok szigetelő masszák és szalagok fejlesztését a kutatástól a gyártásig. A fejlesztés kutatási munkáiban részt vettek a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, valamint a Veszprémi Vegyipari Egyetem különféle tanszékei.
A modifikált bitumenes kiöntőmassza fejlesztése során olyan keverési, gyártási eljárást sikerült kidolgozni, amelyet a résztvevők szabadalmaztattak.
Ez a modifikált kiöntőmassza volt az alapja a fugaszalag fejlesztésnek

dunaflex dunaflex

A szalag előállításához speciális keverő és formázó berendezéseket kellett fejleszteni, tervezni és legyártani. Ebben a gépészeti fejlesztésben volt az ISOLA Bp.-i Fedéllemezgyár Kft partnere a KONSTRUKTÍV Kft.

A kialakult technológia alapján az Isola Kft 2003-2007. között gyártotta a Dunaflex, Dunaox szalagokat. A gyártást 2008-tól a KONSTRUKTÍV Kft vette át a gyártáshoz szükséges berendezésekkel együtt.

A gyártáshoz szorosan hozzátartozik a minőség-ellenőrzés is, melyet az Isola Kft által kidolgozott ISO 9001 minőségbiztosítási rendszer alapján végzünk. Az alapanyagok és a késztermék legfontosabb minőségi paramétereit saját laboratóriumi eszközökkel vizsgáljuk, de természetesen néhány mérést esetenként az ÉMI laboratóriumában is végeztetünk.

Az elmúlt időszakban a DUNAFLEX termékek továbbfejlesztése megtörtént, így beépítésük sokkal könnyebben, gyorsabban elvégezhető. A kíséro szilikonos papírszalag helyett szilikonos fóliát alkalmazunk leválasztó rétegként, és a kíséro réteget a ragasztós oldal helyett a hátoldalra kasírozzuk, így a beépítés sokkal egyszerűbb. A csomagoláson is változtattunk, az új termékvédő csomagolás segítségével a legyártott termék minősége, tárolás és szállítás során nem sérül, nem deformálódik. A távtartó gyűrűk közbeiktatásával elértük, hogy a termék a vevőnél, felhasználónál formáját megtartva könnyen beépíthető.

Az Európai és a Magyar szabályozásnak megfelelően 2014-ben elkészíttettük az ÉMI-nél Nemzeti Műszaki Értékelést. Az NMÉ-hez szükséges vizsgálatokat a KTI és az ÉMI laboratóriumaiban végezték. A mért eredmények bizonyítják a DUNAFLEX termékek kiváló minőségét (hideghajlíthatóság, hőállóság, tapadási érték, stb.). A vizsgálatok során új termékünk a DUNAFLEX R 40x8 mm-es öntapadó javítószalag is beépítési engedélyt kapott az 5-8 mm szélességű repedések javítására használható.

Felhasználási területek:
útépítés, útjavítás, kátyúzás, repedés javítás, aszfaltút építés

Ajánlatkérés

 
weboldal készítés | keresooptimalizálás | látogatottság növelés | honlapkészítés